Evenimentul Zilei > Justitie > Spectacol în sala de judecată cu Gigi Becali. Latifundiarul vrea anularea pedepsei în dosarul „Valiza
Spectacol în sala de judecată cu Gigi Becali. Latifundiarul vrea anularea pedepsei în dosarul „Valiza

Spectacol în sala de judecată cu Gigi Becali. Latifundiarul vrea anularea pedepsei în dosarul „Valiza

Tribunalul Constanţa a judecat astăzi contestaţia la executare în dosarul "Valiza", înaintată de George Becali, urmând ca magistraţii să se pronunţe în termen de 30 de zile. Prezent în sala de judecată, latifundiarul a fost atenţionat de magistraţi după ce, pios, s-a rugat ca „Dumnezeu să lumineze minţile judecătorilor”.

Îmbrăcat „la patru ace”, fără guler cervical, Gigi Becali s-a dat din nou în spectacol. Şi-a luat notiţe, scriind pe spatele unei icoane. A spus că este nevinovat, menţionând că nu a dat valiza cu bani pentru a avea un câştig personal. A pomenit apoi că „ azi e zi sfântă”, închinându-se şi rugându-se la Dumnezeu „să lumineze minţile judecătorilor şi să lumineze această speţă”.

Gigi Becali s-a arătat indignat că, încă de la Adam şi Eva, „până şi Dumnezeu a schimbat Vechiul Testament în Noul Testament dar legea penală a rămas aceeaşi”, fapt ce a provocat râsete în sala de judecată. Judecătorii au fost la un pas să amâne cauza pentru săptămâna viitoare. Lipsea un document iar Gigi Becali şi-a certat avocaţii că au venit nepregătiţi, ameninţându-i că-i schimbă. Instanţa a dat termen pentru 13 august, dată până la care cei doi avocaţi trebuie să depună documentele cu privire la caz. Judecătorii se vor pronunţa în 30 de zile, dar decizia lor nu va fi definitivă, putând fi contestată cu recurs.