Valentin Buda

Rusia, ca succesor de drept al Uniunii Sovietice, nu a luat nicio măsură pentru a repara aceste crime și continuă o retorică ce neagă crimele comise și glorifică trecutul sovietic, pe liderii săi, simbolurile și acțiunile lor, consideră semnatarii documentului dat publicității la comemorarea a 75 de ani de la primul val de deportări, miniștrii Justiției din Polonia, Ucraina, Lituania, Letonia și Estonia.

Curios, pe lista celor cinci țări care au făcut acest demers – care, desigur, nu se va solda cu niciun fel de consecințe sau remușcări din partea Federației Ruse – lipsește Republica Moldova. Lașitatea Chișinăului față de perioada în care Basarabia a fost smulsă cu brutalitate de pe orbita lumii civilizate și aruncată în groapa comună a istoriei bolșevice nu face să tresară niciun mușchi a indignare pe malurile Bâcului.

Chiar dacă numărul estimat la victimelor războiului regimului criminal comunist cu populația civilă din actuala republică este mai mare decât cel din toate cele trei state baltice luate la un loc, Moldova preferă să CITEȘTE MAI DEPARTE AICI