Hoţii care au furat, acum un an, seiful de o tonă plin cu 1,7 milioane de lei, plus bijuterii, al lui Petru Lupşac (fostul şef al Fiscului din oraşul Oţelul Roşu, judeţul Caraş Severin) au fost prinşi, joi, de procurorii DIICOT Timiş. Din nefericire pentru Lupşac, seiful nu a fost recuperat, iar acesta este verificat acum de Agenţia Naţională de Integritate, pentru că nu poate demonstra de unde are banii.
Luau doar bani, bijuterii şi automobile
Joi dimineaţa, peste 150 de poliţişti au efectuat 29 de percheziţii pe raza judeţelor Timiş şi Sibiu, pentru prinderea celor 16 suspecţi, acuzaţi că făceau parte din gruparea care dădeau spărgeri de lux.
Liderii jefuitorilor erau Ciprian Câmpean, Ioan Păşan şi Adrian Bolbos. "Numai în ultimul an aceştia au dat 22 de spargeri, iar prejudiciul calculat de noi depăşeşte un milion de euro. Împotriva celor 16 a fost începută urmărirea penală", a declarat procurorul Mircea Andreş, şeful DIICOT Timişoara.
Victimele erau avocaţi, patroni de firme, oameni avuţi din Timiş, din Sibiu sau Caraş- Severin. Nu se încurcau niciodată cu aparatură electronică, furau exclusiv bani şi bijuterii. Anchetatorii au stabilit că hoţii acţionau exclusiv când victimele erau plecate de acasă, preferabil în concediu. Spre exemplu, Lupşac era în concediu în Thailanda, când a rămas fără seif.
Preotul, pe lista victimelor de lux
"În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit 13 autoturisme deţinute sau utilizate de suspecţi, a căror valoare este estimată la 200.000 de euro", a declarat Mirela Drăghicioiu, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş.
Printre victimele infractorilor se regăseşte şi un om de afaceri italian stabilit la Sibiu, căruia spărgătorii de lux i-au "suflat" echivalentul a 200.000 de euro.
De la un alt sibian, jefuitorii au sustras seiful cu arme al acestuia şi cu suma de 15.500 de euro.
În Timişoara, hoţii au spart un magazin de ceasuri de lux din care au furat piese de 80.000 de euro. Din alte case au furat 3.000 de euro ( pe strada Holdelor) sau 11.000 de euro şi bijuterii ( la Sânandrei).
Nu a scăpat nici preotul din Giarmata, o comună din judeţul Timiş, care a fost păgubit de hoţi de 4.000 de lei şi 750 de grame de auricale sfinţite.
Au fost prinşi cu lanţul furat la gât
Spărgătorii au încercat în ultimul an să nu iasă în evidenţă, pentru a fi suspectaţi de Poliţie şi procurori, aşa că s-au mutat la ţară, în diferite sate sau comune din judeţul Timiş. Din banii furaţi şi-au cumpărat proprietăţi şi bunuri, prin pe numele rudelor sau apropiaţilor.
În ciuda acestor măsuri, în timpul descinderii la o adresă la Giroc, suspectul purta la gât un lanţ de aur, care făcea parte din bijuteriile depozitate în seiful furat de la Oţelu Roşu.

Te-ar putea interesa și: