Zborurile pe distanțe mici, interzise în Spania. Care sunt excepțiile

Zborurile pe distanțe mici, interzise în Spania. Care sunt excepțiile Aeroport. Sursa foto: Pixabay

Spania va interzice zborurile interne pe distanțe care pot fi parcurse cu trenul. În acest sens, sunt vizate doar rutele care pot fi parcurse în mai puțin de două ore și jumătate. Măsurile vor fi implementate cu scopul reducerii emisiilor de carbon.

Spania va interzice unele zboruri interne pe distanțe scurte. Noua regulă face parte din strategia de reducere a emisiilor de carbon. Măsura face parte dintr-un acord încheiat în Congres de către guvernul de coaliție din Spania.

Zboruri interne pe distanțe mici, interzise în Spania

Spania pune în aplicare planul de reducere a emisiilor de carbon. Astfel, zborurile cu o alternativă feroviară care durează mai puțin de două ore și jumătate nu vor mai fi permise. Excepție vor face cazurile în care călătorii au variante de conexiune cu aeroporturile centrale, care fac legătura cu rutele internaționale. Noile măsuri fac parte din acordul încheiat de guvernul de coaliție din Spania, la nivel de Congres.

Spania

Gară din Spania. Sursa foto: Dreamstime.com

Discuțiile legate de implementarea acestor restricții au avut loc încă din 2021. Acestea fac parte din strategia pe termen lung pentru 2050, privind clima din Europa. Anul trecut, guvernul din Franța a interzis zborurile interne pentru călătoriile care pot fi efectuate în mai puțin de două ore și jumătate cu trenul.

Ne puteți urmări și pe Google News
spania

Aeroport. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Potențialul impact în cazul restricționării avioanelor private

Partidele politice din Spania analizează în prezent și potențialul impact pe care l-ar avea restricționarea utilizării avioanelor private. De asemenea, aceștia poartă discuții legate de directiva europeană care prevede taxarea produselor energetice, inclusiv a combustibilului utilizat în aviație.

Planul inițial legat de organizare a zborurilor pe distanțe scurte a fost conceput diferit. Inițiatorii au propus  restricționarea zborurilor cu alternative feroviare de mai puțin de patru ore. Ulterior, acest termen a fost redus la două ore și jumătate.

Conform deciziilor luate la nivel de coaliție, 11 rute aeriene ar putea fi înlocuite cu călătorii cu trenul. Astfel, emisiile de CO2 ale Spaniei ar urma să fie reduse cu cu aproape 10%. Partidele de opoziție se opun acestor măsuri. PP și Vox susțin că statul ar deveni mai „mai puțin competitiv” după implementarea planului de reducere a emisiilor de carbon.