Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞPAGĂ LA BAC. Doi profesori din Târgu Jiu au fost reţinuţi după de ar fi mărit nota băiatului unui patron de restaurant
ŞPAGĂ LA BAC. Doi profesori din Târgu Jiu au fost reţinuţi după de ar fi mărit nota băiatului unui patron de restaurant

ŞPAGĂ LA BAC. Doi profesori din Târgu Jiu au fost reţinuţi după de ar fi mărit nota băiatului unui patron de restaurant

Doi profesori din Târgu Jiu şi un om de afaceri din municipiu au fost reţinuţi, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după audieri la Parchet, într-o anchetă vizând posibile fraude la examenele de bacalaureat.

Cei doi profesori reţinuţi au fost implicaţi în corectarea lucrărilor la bacalaureatul susţinut de băieţii gemeni ai unui patron de restaurant din oraş. Gemenii au obţinut 8,78 şi, respectiv, 9,35 media generală la bacalaureat, pentru unul dintre ei tatăl contestând nota de la limba română. În urma recorectării lucrării, nota contestată a fost mărită cu aproape un punct, potrivit mediafax. ro.

Dascălii au fost audiaţi alături de alte două profesoare din Târgu Jiu şi Motru la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la finalul audierilor cele două fiind lăsate să plece singure acasă.

La domiciliile suspecţilor au avut loc percheziţii, poliţiştii şi jandarmii aducând ulterior la Parchet cutii în care se aflau sticle de whisky, aparatură electrocasnică, surse judiciare precizând pentru mediafax.ro că au fost ridicate cu această ocazie şi mari sume de bani, de ordinul miilor de euro. Omul de afaceri a fost reţinut şi el.

Avocaţii celor trei bărbaţi reţinuţi au declarat, la finalul audierilor, că au interdicţie de la clienţii lor de a vorbi despre cazul respectiv până la sfârşitul zilei de sâmbătă, în cursul acestei zile fiind programate noi audieri. Avocaţii nu au precizat nici care sunt acuzaţiile aduse pentru clienţii lor, aceştia declarând că nu pot face niciun fel de precizare fără acceptul clienţilor.