În primul ei discurs pe care l-a adresat naţiunii luni seara, Melania Trump pare să se fi inspirat din discursul lui Michelle Obama de la Convenţia Naţională Democrată din 2008. Pasajele plagiate s-au axat pe importanţa perseverenţei şi onestităţii, notează HuffingtonPost.

Discursul susţinut de Michelle Obama, în 2008: "Eu şi Barack am crescut cu aceleaşi valori în viaţă: trebuie să munceşti mult pentru ceea ce îţi doreşti în viaţă, cuvantul dat nu se ia înapoi şi trebuie să faci ceea ce ai spus că vei face şi să îţi ţii de fiecare dată promisiunile. Trebuie să îi tratezi pe oameni cu respect. Aceste valori trebuie transmise mai departe generaţiilor viitoare. Deoarece vrem ca copiii noştri să ştie că singura limită a realizărilor sunt puterea visurilor şi capacitatea fiecăruia de a munci pentru ele."

Luni seara, Melania Trump a declarat: "De la o vârstă fragedă, părinţii mi-au imprimat valori precum faptul că trebuie să munceşti mult pentru ceea ce îţi doreşti în viaţă, cuvantul dat nu se ia inapoi şi că trebuie să faci ceea ce ai spus ca vei face întotdeauna. De fiecare dată să îi tratezi pe oameni cu respectul cuvenit. Şi aceste valori trebuie date mai departe generaţiilor următoare. Pentru că dorim ca copiii noştri să ştie că singura limită a realizărilor tale sunt puterea visurilor tale şi capacitatea ta de a munci pentru acestea."