Evenimentul Zilei > Actualitate > Soția lui George Clooney, amenințată cu ARESTAREA în Egipt. Ce a făcut celebra avocată
Soția lui George Clooney, amenințată cu ARESTAREA în Egipt. Ce a făcut celebra avocată

Soția lui George Clooney, amenințată cu ARESTAREA în Egipt. Ce a făcut celebra avocată

Avocata Amal Clooney, soția actorului George Clooney, spune într-un interviu apărut sâmbătă în The Guardian că a fost amenințată cu arestarea de autoritățile din Cairo în luna februarie a anului trecut, când se pregătea să publice un raport critic asupra sistemului judiciar din Egipt.

Amal Clooney, care a devenit de atunci reprezentanta legală a unui ziarist al Al-Jazeera închis la Cairo, afirma în raportul elaborat pentru Asociația Internațională a Baroului că justiția egipteană trebuie să fie mai independentă. "Când să publicăm raportul, au început să ne interzică să mergem la Cairo. Au întrebat: Raportul critică armata, justiția sau guvernul? Le-am răspuns: Da. În acest caz, riscați să fiți arestați, ne-au spus atunci", arată avocata britanică, citată sâmbătă de AFP.

Raportul a fost publicat în 10 februarie la Londra. Soția lui George Clooney a dat interviul din The Guardian după decizia de joi a justiției egiptene de a organiza un nou proces celor trei ziariști de la Al-Jazeera închiși în Egipt de un an, notează Agerpres.

Condamnați la pedepse între șapte și zece ani de închisoare, egiptean-canadianul Mohamed Fadel Fahmy, pe care îl apără Amal Clooney, australianul Peter Greste și egipteanul Baher Mohamed sunt acuzați de susținerea grupării islamiste Frații Musulmani și rămân deocamdată în arest.