Evenimentul Zilei > EVZ Special > Soros se teme de o femeie! O consideră un duşman feroce. Cine îi dă insomnii miliardarului
Soros se teme de o femeie! O consideră un duşman feroce. Cine îi dă insomnii miliardarului

Soros se teme de o femeie! O consideră un duşman feroce. Cine îi dă insomnii miliardarului

Soros este extrem de preocupat, mai nou, de popularitatea în creştere a Giorgiei Meloni care, în opinia sa, este „mai extremistă” decât Salvini şi i-ar putea da dureri de cap.

Finanțatorul George Soros, fondatorul Open Society Foundations și un important sponsor al Partidului Democrat din Statelor Unite ale Americii, a vorbit despre acțiunile sale speculative care l-au făcut foarte bogat și, în același timp faimos.

Prieten bun cu Romano Prodi, Soros devine celebru în Italia cu ocazia așa-numitei „miercurea neagră” din 16 septembrie 1992, când lira italiană și lira britanică sunt nevoite să părăsească Sistemul Monetar European (EMS), în urma unei speculații financiare a lui Soros, realizată prin fondul Quantum. În acea zi, „rechinul” finanțelor vinde lire prin cumpărarea de dolari, forțând astfel Banca Italiei să vândă 48 de miliarde de dolari din rezerve pentru a sprijini cursul de schimb și a aduce moneda italiană la o devalorizare de 30%.

Soros acuză: „Există o conspirație internațională împotriva mea”

În ciuda finanțării clare din partea fundației sale pentru partide politice, organizații nonguvernamentale politizate, organizații non-profit care promovează imigrația în întreaga lume, George Soros explică că este victima unei conspirații. „ Adevărul este că există o conspirație internațională împotriva mea. Când combat discriminarea, excluderea rasială, regimurile totalitare şi îndeplinesc misiunea vieţii mele, cu totată transparența, sunt acuzat” a declarat pentru La Repubblica.

Ideea este că, cu fondurile pe care le acordă organizațiilor progresiste din Europa și Statele Unite, Soros vrea să modeleze lumea după propria imagine și asemănare.

Un exemplu frapant? Ce s-a întâmplat în Ucraina. Oricine este surprins de metodele utilizate de magnat ar trebui să asculte interviul acordat CNN în care însuși fondatorul Societății Deschise recunoaște că a jucat un rol crucial în evenimentele EuroMaidan din 2014: „Ei bine, am creat o fundație în Ucraina înainte de a deveni independentă… Fundația a funcționat de atunci și a jucat un rol important în evenimentele actuale…Sunt realmente cuvintele lui.

Dușmanii? Rusia, China și suveraniști precum Trump. Mai nou… Gerogia Meloni.

Giorgia Meloni mă îngrijorează”, a spus tranşant George Soros şi chiar întocmește lista cu dușmanii săi. Soros  subliniază că „Europa este mult mai vulnerabilă decât Statele Unite” și că are dușmani „atât interni cât și externi”.

Potrivit finanțatorului, Donald Trump este destinat să piardă: „Trump va fi un fenomen tranzitoriu, care sper să se termine odată cu alegerile din noiembrie ” subliniază magnatul. În ceea ce privește dușmanii interni ai UE, Soros îi aminteşte pe Viktor Orbàn – Ungaria și Jaroslaw Kaczynski – Polonia .

Preocuparea mea principală este totuși Italia

Popularitatea lui Salvini este în scădere, dar Giorgia Meloni de la Fratelli d’Italia este în creștere, chiar mai extremistă și din aceeași coaliție”, spune Soros. „Printre dușmanii externi Soros aminteşte de China. Rusia a fost cel mai periculos inamic, dar China a depășit-o”, spune el. La cei nouăzeci de ani ai săi, George Soros  știe cu siguranță multe…şi încă poate afecta lumea toată…