Teoreticienii conspirației susțin din ce în ce mai mult că George Soros finanțează protestele şi revoltele recente din Statele Unite în urma uciderii lui George Floyd.

Potrivit organizaţiei anti-defăimare, „limbajul agresiv față de Soros a explodat pe social media” săptămâna aceasta. Tweet-urile negative despre miliardar au crescut de la 20.000 pe zi la 26 mai la 500.000 pe zi pe 30 mai.

Postările, potrivit ADL, susțin în mare parte (fără dovezi) că Soros finanțează revolte în toată țara și că sprijină Antifa – o rețea de activiști antifascisti pe care președintele Donald Trump a dat vina.

Printre persoanele care postează despre Soros se numără susținători proeminenți ai lui Trump, precum  Candace Owens și actorul James Woods.

Soros, originar din Ungaria, care finanțează o varietate de cauze liberale în Statele Unite și la nivel mondial, este un preferat în rândul teoreticienilor conspirației.

Întrucât protestele – încă în mare măsură pașnice, dar tot mai marcate de confruntări violente, jafuri și vandalism – continuă ca răspuns la uciderea lui George Floyd de către poliție în Minneapolis, iar orgaqnizaţii de dreapta și un grup ideologic de teoreticieni conspirativi au susținut că George Soros a jucat un rol în promovarea haosului.

Candace Owens, care a scris : „democratul George Soros îi are cei de la Antifa, pe  statul de plată. El finanțează haosul prin intermediul Fundației sale Open Society”.

DeAnna Lorraine, candidata republicană la Congres fără succes în faţa lui Nancy Pelosi, i-a rugat pe următorii săi – 261k-  să „fie foarte  atenți asupra acestei forţe organizate”.

Laire Lightener, le-a scris  fanilor ei de pe Facebook  că „Obiectivul nr. 1 al lui George Soros  este distrugerea Americii, astfel încât globaliștii să o poată prelua. El finanțează mișcarea #BLM și revoltele care se petrec în întreaga lume de fiecare dată când globaliștii decid că au nevoie de un nou război”.

Unii ajung până la a spune că moartea lui George Floyd, care a precipitat protestele și revoltele din ultimele zile, a fost un fals eveniment  orchestrat de George Soros: „evenimentul Floyd a fost pus în scenă… cu scopul de a crea tensiuni rasiale și de a dezvolta sentimente de ură din partea oamenilor obișnuiți, care au fost deja traumatizați psihologic de Covid-19. Puteți trage propriile concluzii, dar toate acestea duc la George Soros. Vă rugăm să deschideți ochii !!!! ”

Un utilizator de pe Twitter a scris: „George Soros plătește pentru acest lucru”, în timp altul spune: „Antifa se află pe lista de plată a finanțatorului George Soros, care folosește adesea acești indivizi pentru a intimida orice opoziție față de status quo-ul (o stare care a existat şi înainte menținându-se și în prezent) pentru a ne controla”.

O altă afirmație, „Soros este în orice caz conspiratorul subversiv -care periclitează, subminează ordinea internă a unui stat – iar acești oameni îl fac să existe”. Mesaje similare pot fi găsite pe  toate site-urile despre Gerge Soros, concluzionează organizaţia ADL.