Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorina Pintea, mesaj către medicii de familie. Ce a transmis Ministrul Sănătății privind medicina preventivă
Sorina Pintea, mesaj către medicii de familie. Ce a transmis Ministrul Sănătății privind medicina preventivă

Sorina Pintea, mesaj către medicii de familie. Ce a transmis Ministrul Sănătății privind medicina preventivă

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat, duminică, că își dorește ca medicina preventivă să fie întărită și că în 2019 bugetul a fost crescut cu 25 % pentru a realiza acest lucru, fiind mărit și numărul de locuri la concursul de Rezidențiat.

„Am înţeles nevoile acestui sector şi vrem să întărim medicina preventivă, iar anul acesta am crescut cu 25% bugetul pentru medicina de familie şi am acordat şi alte facilităţi pentru îmbunătăţirea activităţii acestor profesionişti. De asemenea, la concursul de Rezidenţiat au fost alocate mai multe locuri pentru acest domeniu, inclusiv cele 300 de posturi aprobate de Guvern s-au îndreptat tot către medicina de familie. Vom lua şi alte măsuri menite să întărească cabinetele medicilor de familie, în vederea îmbunătăţirii activităţii. Din împrumutul negociat cu Banca Mondială, în valoare de 800 milioane de euro, o parte importantă va fi destinată pentru plata serviciilor suplimentare şi dotarea cu echipamente medicale a cabinetelor medicilor de familie şi a medicilor comunitar”, a spus Pintea, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicilor de Familie.

Sorina Pintea a mai menționat și importanța cabinetului medicului de familie, care reprezintă „poarta de intrare în sistem”.

„Transmit astăzi salutul meu medicilor de familie, profesioniştilor din sistemul medical cei care sunt cel mai aproape de noi, de familiile noastre, cei care ne tratează, dar mai ales ne îndrumă, ne învaţă să prevenim, să trăim sănătos, să avem grijă se sănătatea noastră. (…) Respect munca medicilor de familie şi le urez "La mulţi ani!"", a afirmat ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă.