Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a reacționat cu privire la audierile la care a participat Laura Codruța Kovesi, la Bruxelles și a explicat de ce o susține Monica Macovei pe Laura Codruța Kovesi. Aceasta a fost audiată în comisiile LIBE și CONT.

„Miza cea mai mare, dincolo de miza politică a Germaniei și a nivelului dur al Uniunii Europene, dar miza cea mai mare e a doamnei Monica Macovei în momentul acesta, nici măcar a doamnei Kovesi. Doamna Monica Macovei devine eminența cenușie a viitorului Parchet European de unde va tăia și va face și desface. Va deveni o forță. 

Doamna Kovesi îi va rămâne recunoscătoare doamnei Macovei pentru că doamna Macovei a făcut destul de multe pentru ea și, atenție, în momentul în care doamna Macovei a protestat împotriva numirii ei la DNA, spunând că nu are suficientă experiență și doamna Kovesi i-a făcut un dosar penal, în acel moment doamna Macovei s-a dus la Coldea și Coldea le-a împăcat. Și din acel moment doamna Macovei lucrează în favoarea doamnei Kovesi pe toate planurile.”, a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct la România TV. 

Rezultatele votului în Comisia CONT o dau drept câștigătoare pe Laura Codruța Kovesi cu 11 puncte. Acest vot este unul consultativ.