Evenimentul Zilei > Justitie > Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA într-un dosar disjuns din cel al lui Bogdan Olteanu – SURSE
Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA într-un dosar disjuns din cel al lui Bogdan Olteanu – SURSE

Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA într-un dosar disjuns din cel al lui Bogdan Olteanu – SURSE

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat, miercuiri, în calitate de martor la DNA în partea disjunsă din dosarul în care fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, a fost trimis în judecată pentru corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 14 martie 2017 ca dosarul în care Bogdan Olteanu este judecat pentru trafic de influenţă să fie soluţionat de Curtea de Apel Bucureşti, iar această din urmă instanţă şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Bucureşti. Dosarul este încă în procedura de cameră preliminară şi are termen 4 mai.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explica DNA la trimiterea în judecată.

O parte din dosar a rămas la DNA, urmând a fi continuate cercetările şi faţă de alte persoane. În ceea ce îl piveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.