”Tinicheaua asta de Voiculescu – pentru că așa era poreclit când lucram eu acolo – lasă impresia că mi-ar fi dat ceva de pomană. Nu mi-a dat nimic de pomană”, a declarat Sorin Oancea.

”Am început să lucrez cu Voiculescu în anul 1992, când eram încă student la Facultatea de Jurnalism din București. Probabil că în șlapi și cu punga de un leu în mână, dar asta nu e ceva de care să mă rușinez. I-am construit începând cu anul 1997 Antena 1, pe care am condus-o până în anul 2004, ajungând să bată Pro TV patru zile din șapte. Au fost anii de glorie ai Antenei 1, după care am plecat să fac Antena 3, pe care am lansat-o în 2005, devenind și acționar, cum sunt de altfel și în prezent. Am fost acționar și la Radio ZU, de unde am fost scos printr-o AGA abuzivă pentru care ne judecăm și acum. Ce vreau să spun este că o parte din banii munciți și câștigați la Antena 1 i-am investit alături de Voiculescu, un om în care am crezut până am înțeles că el vrea un instrument politic, în timp ce eu voiam un produs media”, a subliniat Sorin Oancea.

”De la Antena 3 am plecat forțat practic de tinicheaua de Voiculescu și nu într-un mod rușinos cum spune el. Am plecat pentru că el voia ceva, iar eu altceva. Apoi ne-am despărțit, ce era să fac? El era majoritar, nu eu. Iar faptul că l-aș fi anunțat de demisie prin mail sau prin fax, este iar o minciună. I-am spus-o față în față, într-o discuție în trei, la care mai participa și Camelia Voiculescu. El nu mă credea că plec și atunci i-am spus „Verificați la Registratură, că am depus-o și la acolo”; eram director nu puteam să mă joc cu demisia. Dar de aflat, prima dată a aflat de la mine”, a mai spus Oancea.

 „Am muncit 18 ani la Voiculescu și i-am construit cele trei produse media care au funcționat – Antena1, Antena 3 și Radio ZU. Toate celelalte sunt praf și pulbere: Jurnalul Național în insolvență, Săptămâna Financiară în faliment, GSP TV în faliment, Euforia inexistentă, la fel ca și Antena 2, construită de Gâdea, ceea ce lumea uită. Deci oi fi venit eu în șlapi și cu punga de un leu, dar am muncit și i-am adus profit. Nu mi-a dat nimic de pomană, i-am construit ce alții n-au reușit. Să nu uităm că în anii ’90 el încerca să facă bani la Antena 1 vânzând antene prin piețe și difuzând filme piratate. Ani de zile a trebuit să negociez apoi cu marile case de producție pentru a avea dreptul să difuzăm filme, după acele acuzații de piraterie. Iar acele negocieri le-am dus eu, nu el. El n-a înțeles niciodată ce înseamnă business-ul ăsta”, a precizat directorul B1 TV.

”În privința a ce insinuează el, cu dosarul pe care îl are, vreau să afirm clar că nu mi s-a solicitat de către nici o instituție a statului – nici DNA și nici altceva – nici o declarație legată de el sau de trustul Intact. Pe de altă parte, cred că dacă cineva ar fi considerat că eu l-am șantajat cum susține Voiculescu, probabil că m-ar fi chemat procurorii. Dar până acum nu s-a întâmplat asta. Ce spune tinicheaua de Voiculescu… A luat-o razna și bate câmpii într-un mod total dizgrațios”, a punctat Sorin Oancea într-un interviu pentru Reporter Virtual.

„Chiar și când eu eram director la Antena 3, coordonatorul vânzărilor de publicitate era fostul ginere al lui Voiculescu, Radu Tănăsescu, fostul soț al Cameliei Voiculescu. Iar de vânzările de publicitate nu mă ocupam eu, ci acel departament”, a menționat acesta.

„Eu n-am vrut să spun toate astea până acum, deoarece nu sunt turnător ca el și am crezut că pot exista și despărțiri civilizate. Se pare însă că nu se poate”, a încheiat Sorin Oancea.

Te-ar putea interesa și: