Sorana Cîrstea, locul 27 mondial

Sorana Cîrstea, locul 27 mondial

Sfert-finalistă la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 41 pe poziţia a 27-a în clasamentul mondial, informează site-ul Wtatour.com. Sportiva în vârstă de 19 ani este cea mai bine clasată româncă dintre cele cinci prezente în Top 100.

Între primele o sută de jucătoare ale lumii se mai află Monica Niculescu - locul 63 (980 puncte), Alexandra Dulgheru  - locul 86 (771 puncte), Edina Gallovits - locul 89 (742 de puncte) şi Raluca Olaru - locul 91 (729 de puncte).

Elena Bogdan, câştigătoare a probei de dublu junioare la Roland Garros, alături de thailandeza Noppawan Lertcheewakarn, este pe poziţia 828 în ierarhia mondială a senioarelor, cu 20 de puncte.

Primele trei poziţii în clasamentul WTA sunt ocupate de rusoaica Dinara Safina şi de americancele Serena şi Venus Williams.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai bună clasare pentru Hănescu

Victor Hănescu, eliminat în optimile de finală de la Roland Garros, ocupă locul 31 în ierarhia ATP, cu 1.651 de puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare înregistrată de român până acum. „Hane” a făcut un salt de două poziţii faţă de precedentul clasament, publicat înainte de începerea Openului francez.

Victor Crivoi se află pe poziţia a 88-a cu 820 de puncte.

La vârful ierarhiei, lucrurile au rămas neschimbate, primii trei jucători ai lumii fiind spaniolul Rafael Nadal, elveţianul Roger Federer şi britanicul Andy Murray.

CITIŢI ŞI:

Sorana, între „Enigma Otiliei” şi semifinalele Roland Garros