Sorana Cîrstea, în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne.

Sorana Cîrstea, locul 72 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Grampians Trophy (WTA 500), dotat cu premii totale de 235.820 dolari. Ea a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic, a doua favorită, cu 7-5, 6-2, vineri, la Melbourne.

În vârstă de 30 de ani, Sorana Cîrste a obţinut victoria într-o oră şi 22 de minute. La capătul unui meci pe care l-a controlat.

Românca a încheiat cu 3 aşi şi 2 duble greşeli, iar Bencic (23 ani, 12 WTA) a avut un as şi 7 duble greşeli. Sorana Cîrstea a fost mai bună la primul serviciu, procentajul la al doilea fiind similar. În timp ce la fructificarea mingilor de break a avut din nou superioritate.

Sorana Cîrstea, în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 8.770 de dolari şi 100 de puncte WTA. În sferturi, românca o va înfrunta pe americanca Ann Li (20 ani, 99 WTA), care a trecut de rusoaica Veronika Kudermetova cu 7-5, 6-3.

Ascensiunea Soranei Cîrste în tenisul mondial

La data de 18 august 2009, Cîrstea era cel mai bine clasată tenismenă română. Aflându-se pe locul 23 în clasamentul WTA, după ce ajungea în sferturile turneului de la Roland Garros și Los Angeles. În august 2013, după finala de la Toronto, pierdută în favoarea Serenei Williams (poziția 1 WTA-general), ajungea pe locul 21 în clasamentul WTA general. Și locul 17 în clasamentul WTA anual.

Anul 2009 a fost un an greu pentru Sorana Cîrstea, ajungând în faza sferturilor de finală la turneul de la Roland Garros. Iar la turneul WTA de la Los Angeles a ajuns în semifinale unde a fost învinsă de australianca Samantha Stosur. Ulterior, românca s-a impus în marile competiții ale lumii.