Evenimentul Zilei > International > Noi sondaje la nivel european: Liderii Italiei şi Ungariei sunt SPRIJINIŢI cel mai MULT în EUROPA
Noi sondaje la nivel european: Liderii Italiei şi Ungariei sunt SPRIJINIŢI cel mai MULT în EUROPA

Noi sondaje la nivel european: Liderii Italiei şi Ungariei sunt SPRIJINIŢI cel mai MULT în EUROPA

Europenii susțin din ce în ce mai mult liderii patrioți care își pun poporul și siguranța pe primul loc. Naționalismul populist, anti-migrația este în tot mai promovat în Uniunea Europeană, iar sondajele recente arată o creştere substanţială.

Sondajul din 4 noiembrie de la Institutul Français D'Opinion Publique (FIFO) a arătat că partidul central al Republicii Franceze, Emmanuel Macron, Partidul Republică în mișcare (LREM), s-a prăbușit la 19%, în timp ce Rassemblement National (RN , fost Front Național) a crescut la 21%.

Partidul Fidesz al lui Viktor Orbán și aliații lor din Partidul Poporului Creștin Democrat, potrivit unui sondaj național maghiar, arată că sprijinul primit, cel mai înalt în Europa, a crescut la 63%, cel de-al doilea partid "cel mai popular" este la 11%.

În Spania, sondajele recente ale Celeste-Tel dezvăluie de cinci ori mai mult sprijin din partea electoratului, încă din ianuarie pentru partidul care promite să "facă din nou Spania mare". Liderul partidului Vox, Santiago Abascal, a explicat creșterea recentă de sprijin pentru partidul său. El a spus că se datorează faptului că sunt „în pas cu ceea ce cred milioane de spanioli.“

Italia. Liga italiană, condusă de ministrul de interne, Matteo Salvini, continuă să-și depășească partenerii de coaliție, Mișcarea Cinci Stele.  Salvini, a devenit cel mai de încredere politician în Italia, potrivit unui sondaj realizat de Giorno în iulie, iar partidul său Lega conduce cu 31 la sută în timp M5 la 27 la suta, potrivit Pollster Noto. Potrivit unui sondaj recent se arată că sprijinul pentru Salvini din partea populaţiei a crescut chiar și la 34,7%, titrează voiceofeurope.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.