Datele au ieșit la iveală în urma unui de opinie realizat de Coaliția pentru Familie în perioada 1-15 octombrie, pe un eșantion de 1.067 de respondenți la nivel național. Respondenții au fost intervievați acasă, față în față.

Astfel, 91% dintre persoanele intervievate sunt de acord cu afirmația Căsătoria trebuie definită ca o uniune tradiţională dintre bărbaţi şi femei cu scopul de procreare, de creştere şi educare a copiilor" și doar 6% nu sunt de acord cu această afirmație, potrivit Agerpres.ro.

Un al număr covârșitor de persoane (87%) nu au fost de acord cu definirea căsătoriei ca uniunea dintre două persoane, indiferent de sexul acestora și 83% s-ar exprima împotriva legalizării căsătoriilor dintre persoane de același sex.

Totodată, 65% dintre respondenți nu au fost de acord cu legalizarea parteneriatelor civile, chiar dacă în întrebare nu era specificat dacă ar fi vorba despre parteneriate între persoane de același sex sau nu.

"Un aspect interesant îl constituie faptul că majoritatea respondenţilor face distincţia între relaţiile afective, sentimentale şi relaţiile maritale. Astfel, 71% din respondenţi au răspuns pozitiv la întrebarea 'Nimeni nu opreşte homosexualii să se iubească unul pe altul sau să aibă relaţii între ei, dar aceasta nu înseamnă că se pot căsători'", se în comunicatul Coaliția peentru Familie. 

Te-ar putea interesa și: