În urma publicării unui sondaj de campanie la prezidențialele din 2020 foarte multă lume s-a aprins văzând cât de bine ar sta în sondaje fosta prima doamnă Michelle Obama.

Sondajul sugerează că Michelle Obama ar câştiga candidatura din interiorul democraţilor dacă ar fi declarată eligibilă pentru cursă. Un sondaj realizat de Universitatea Franklin și Boston Herald a plasat-o pe Michelle în fruntea listei candidaților democrați.

În sondaj, arată că Michelle va prelua 26% din voturi, urmată de Elizabeth Warren și Joe Biden cu 20 % și Bernie Sanders cu 15%.

„Dacă Michelle Obama ar intra în cursă, aceasta ar schimba lucrurile dramatic”, a scris R. Kelly Myers în raport. „Douăzeci și șase la sută dintre democrați ar vota pentru ea, devenind astfel noul lider al frontului democrat. În acest scenariu, Obama (26 la sută), Warren (20 la sută), (Biden (20 la sută) și Sanders (15 la sută).

Sondajul a mai constatat că există o scădere de 17 puncte procentuale în ceea ce priveşte sprijinului președintelui Donald Trump din partea alegătorilor republicani, de la 88 la 71 la sută în doar o lună.

Când vine vorba de cursa democraţilor, sondajul a menționat că în prezent Elizabeth Warren și Joe Biden sunt la egalitate pe primul loc, în timp ce Bernie Sanders vine ușor în urmă.

Însă, în urma lansării sondajului, unii membri simpatizanţi au spus:„O iubesc, dar nu. Președinția NU este un loc de intrare. Experiența și calificările contează. Lasă-o să aleagă alt birou”.

Un alt comentariu a atras atenţia: „Doar în politica americană o soţie poate face treaba doar pentru că a fost căsătorită cu un om politic. Sunt mecanic. Soția mea asistentă. Niciunul dintre noi nu ar putea face meseria celuilalt”.