20% dintre cei chestionați spun că au bani cât să le ajungă să-și acopere cheltuielile de întreținere pentru cel mult trei luni, iar aproape 10% au afirmat că dacă își vor pierde locul de muncă din cauza acestei epidemii au economii care să le permită să trăiască liniștiți până la șase luni.

Doar 7,4% dintre români au bani puși deoparte pentru cel puțin un an. În același context, 30% dintre cei angajați se tem că ar putea contacta noul coronavirus, în timp ce aproximativ 11% previzionează că ar putea să-și piardă locul de muncă în perioada următoare.

Mai mult de 45% dintre cei chestionați cred că și-ar găsi greu de lucru dacă ar fi concediați, iar 20%, chiar foarte greu.

Pe de altă parte, peste jumătate dintre angajatori au declarat că au planuri de continuitate a afacerii în cazul agravării epidemiei de coronavirus în România.

De altfel, 60% dintre angajatori afirmă că afacerea lor nu a fost până acum afectată de criza epidemiologică. În plus, mulți dintre ei au înlocuit întâlnirile directe de afaceri cu discuții la distanță, telefonice sau prin Skype și permit angajaților care pot lucra de acasă să facă acest lucru.

Sondajul a fost efectuat în perioada 9-16 martie, pe un eșantion de peste 1.200 de utilizatori de internet și pe un eșantion de 244 de companii din România.