Evenimentul ZileiPoliticaSONDAJ IRES. DNA a ajuns la o cotă de încredere de 63%

SONDAJ IRES. DNA a ajuns la o cotă de încredere de 63%

SONDAJ IRES. DNA a ajuns la o cotă de încredere de 63%
Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 9-10 martie 2015, în DNA au încredere 63% dintre români. În Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, au multă sau foarte multă încredere 43% dintre persoanele intervievate.

În Tiberiu Nițu, Procurorul General al României, au multă sau foarte multă încredere doar trei din zece respondenți. 

Sondajul IRES mai arată că în justiția din România, în general, au încredere multă sau foarte multă 41% dintre respondenți, în timp ce o proporție mai ridicată – 56%, spun că au mai degrabă puțină sau foarte puțină încredere.

În tribunale au încredere multă sau foarte multă 37% dintre intervievați, în timp ce 57% au mai degrabă puțină sau foarte puțină încredere în aceste instituții.  În Ministerul Justiției, de asemenea, au încredere multă sau foarte multă 38% dintre intervievați, în timp ce 57% dintre ei spun că au mai degrabă puțină sau foarte puțină încredere în acest minister.

În CSM spun că au multă sau foarte multă încredere 42% dintre intervievați. Această opinie este mai des întâlnită în rândul bărbaților, devenind mai răspândită, de asemenea, odată cu creșterea nivelului de educație.

Înalta Curte de Casație și Justiție beneficiază de multă sau foarte multă încredere din partea a 48% dintre participanții la acest studiu, cu precădere din partea bărbaților, a persoanelor cu studii superioare și a celor din Transilvania și Banat sau Moldova.


Accesează: