Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj INSCOP: O treime dintre români cred că fuziunea PNL-PDL este o idee proastă
Sondaj INSCOP: O treime dintre români cred că fuziunea PNL-PDL este o idee proastă

Sondaj INSCOP: O treime dintre români cred că fuziunea PNL-PDL este o idee proastă

Fuziunea dintre PDL şi PNL reprezintă o idee proastă pentru mai mult de o treime dintre cei care au răspuns unui sondaj realizat de INSCOP Research realizat la comanda cotidianului Adevărul.

Astfel, 35,4% din repondenţi sunt de părere că unirea PNL şi PDL este o idee proastă. 29,4% consideră că un asemenea proiect este o idee bună, iar 35,2% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare. În ceea ce priveşte reușita fuziunii, 32,7% cred în succesul acesteia, în timp ce 28,1% afirmă contrariul. 39,2% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Cel mai mare grad de mulțumire se înregistrează în rândul electoratului liberal, lucru oarecum de înțeles dat fiind că viitorul partid ar urma să se numească PNL. 85,6% din alegătorii PNL cred că fuziunea este o idee bună și doar 4,5% dintre votanţii liberali consideră fuziunea o idee proastă. Doar 9,8% nu au o opinie formată pe acest subiect.

Un sfert dintre votanții PDL nu știu ce să creadă

Votanţii PDL sunt ceva mai puțin încântați: 70,7% au o părere bună, 6,1% că fuziunea este o idee proastă, în timp ce aproape un sferrt, 23%, nu se pronunţă.

Votanții alianței PSD-UNP-PC, cred, în majoritatea lor (60%), că acest proiect politic este o idee proastă și doar 15,5% au o părere bună.

Doar 24% din electoratul PMP de la euroalegeri empatizează cu decizia fuziunii, majoritatea (52%) având o opinie proastă cu privire la această construcţie. Alegătorii UDMR sunt cu atât mai sceptici, numai 5,4% exprimându-se în favoarea fuziunii.

Studiul INSCOP Research a fost realizat în perioada 1-6 iulie 2014, la comanda ziarului “Adevărul”. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.055 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia de 18 ani şi de peste 18 ani a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.
 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: