Evenimentul Zilei > Social > Soluţie de înaltă tehnologie pentru coronavirus! Cine a avut ideea genială
Soluţie de înaltă tehnologie pentru coronavirus! Cine a avut ideea genială

Soluţie de înaltă tehnologie pentru coronavirus! Cine a avut ideea genială

Reprezentanţii companiei Airbus și cei ai unui firme cunoscute din California vor să dezvolte senzori care ar putea „mirosi” noul coronavirus.

Conform nypost.com, Airbus a apelat la compania Koniku datorită experienţei dovedite pe care aceasta o are în biotehnologie.

Până în prezent este cunoscut faptul că ambele companii au lucrat pentru a identifica și localiza substanțele chimice sau explozive de la bordul aeronavelor sau din aeroporturi.

În actualul context al pandemiei de coronavirus, tehnologia este acum readaptată pentru a se încerca identificarea pericolelor biologice.

„Majoritatea infecțiilor și bolilor cauzează mici modificări în componența respirației și transpirației, producând mirosuri distincte”, a transmis Osh Agabi, fondator și totodată CEO în compania Koniku.

La rândul lor, specialiştii Airbus au precizat că receptorii senzorului ar declanșa o alarmă când „miros” moleculele pentru a căror detectare au fost programați.

„Dacă putem detecta aceste mirosuri, putem detecta prezența infecțiilor. Când în cele din urmă aeroporturile vor fi redeschise, acestea vor fi nevoite să implementeze noi procese și măsuri de securitate pentru a depista pasagerii care poartă virusul. De aceea ne extindem parteneriatul cu Airbus”, a mai spus şeful companiei Koniku.