Evenimentul Zilei > Actualitate > Soluţia inedită găsită de un primar din Belgia pentru a alunga o tabără de romi
Soluţia inedită găsită de un primar din Belgia pentru a alunga o tabără de romi

Soluţia inedită găsită de un primar din Belgia pentru a alunga o tabără de romi

După ce în oraşul său un grup de romi a instalat abuziv 30 de corturi, un primar din Belgia a decis să îi alunge pe aceştia cu ajutorul...muzicii tehno.

Romii şi-au instalat corturile în oraşul Landen, situat la 60 de kilometri de Bruxelles, fără a cere acordul proprietarului sau al primăriei, relatează Agerpres. Deşi au promis că vor părăsi locul, în urma unor discuţii cu autorităţile, romii nu s-au ţinut de cuvânt, aşa că primarul oraşului a găsit o metodă inedită pentru a-i determina să plece.

Astfel, acesta a amplasat lângă tabăra romilor o instalaţie de sonorizare de 14.400 waţi şi a contactat un DJ local, pentru a difuza muzica. Iniţiativa primarului nu a avut însă prea mare succes, numai o fetiţă de zece ani părăsind tabăra, deranjată de zgomote.

Ideea sa a fost însă criticată de un ministru care face parte din acelaşi partid cu primarul oraşului. Ministra Freya Van den Bossche a postat un mesaj pe contul său de Twitter, în care şi-a exprimat nemulţumirea pentru iniţiativa primarului. “Nu e OK ce se întâmplă la Landen. Nu e OK deloc”, a scris aceasta.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: