Evenimentul Zilei > Actualitate > Şoferul TIR-ului care a omorât o familie cu doi copii avea permisul suspendat de trei ore
Şoferul TIR-ului care a omorât o familie cu doi copii avea permisul suspendat de trei ore

Şoferul TIR-ului care a omorât o familie cu doi copii avea permisul suspendat de trei ore

Şoferul autotrenului care a provocat, luni, la Pădurea Saru, un accident rutier în care au murit cinci persoane, printre care şi o familie cu doi copii, avea permisul de conducere suspendat pentru o depăşire neregulamentară

“Şoferul autotrenului avea permisul suspendat cu trei ore înainte de producerea accidentului de la Pădurea Saru, însă avea o dovadă de circulaţie provizorie în baza căreia putea să conducă autovehicule. Permisul de conducere i-a fost suspendat în judeţul Dâmboviţa, apoi el și-a continuat cursa”, a explicat Claudia Radu, purtător de cuvânt al IJP Olt. Luni, pe DN 65, la Pădurea Saru, comuna Bobiceşti, a avut loc un accident în urma căruia au murit cinci oameni , respectiv o familie formată din soţ, soţie şi doi copii minori, precum şi un bărbat în vârstă de 62 de ani, antrenor emerit de tenis de masă. Capul familiei moarte în accident era patronul pub-ului Beer O’Clock, din Centrul Istoric al Capitalei.

Au murit nevinovaţi

Accidentul a avut loc după ce anvelopa unui TIR a explodat, iar șoferul autotrenului a pierdut controlul autovehiculului și a intrat pe contrasens, lovind două automobile. Într-unul dintre automobilele lovite de tir se aflau patru persoane (familia formată din doi copii în vârstă de 3 și 7 ani, mama acestora, în vârstă de 32 de ani, și tatăl, de 38 de ani). La momentul intervenției echipajelor medicale, femeia prezenta răni incompatibile cu viața iar copii și soțul erau în stop cardio-respirator. Copii au fost transportați la spital, unde a fost declarat decesul lor, iar bărbatul a fost declarat decedat la fața locului după zeci de minute de manevre de resuscitare fără rezultat.

Şoferul cercetat pentru omor din culpă

A doua mașină lovită de TIR era condusă de antrenorul de tenis de masă Mihai Bobocică. El a fost găsit inconștient și cu un traumatism cranian, fiind transportat la spitalul din Slatina, unde a decedat în aceeași zi. Șoferul TIR-ului a fost transportat la spital cu răni ușoare. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News