Evenimentul Zilei > Social > Şoferul maşinii cu numere de înmatriculare anti-PSD, pregătit să facă pasul în politică. Pe ce liste și-a depus candidatura
Şoferul maşinii cu numere de înmatriculare anti-PSD, pregătit să facă pasul în politică. Pe ce liste și-a depus candidatura

Şoferul maşinii cu numere de înmatriculare anti-PSD, pregătit să facă pasul în politică. Pe ce liste și-a depus candidatura

Şoferul maşinii cu numere de înmatriculare anti-PSD, care a dat serioase bătăi de cap autorităților și a stârnit o adevărată „revoluție” la nivel imagistic în România, e pregătit să facă pasul spre lumea politicii. Răzvan Ştefănescu și-a anunțat candidatura ca independent în „bătălia” pentru reprezentarea României în Parlamentul European. Ștefănescu se declară nemulţumit în ceea ce-I privește pe cei care reprezintă România la Bruxelles. Pe lista candidaților, rămasă deschisă, se mai află un militant pentru unirea cu Republica Moldova și o susţinătoarea a drepturilor copiilor cu dizabilităţi, potrivit romaniatv.net.

Un militant pentru unirea cu Republica Moldova, o susţinătoarea a drepturilor copiilor cu dizabilităţi şi un şofer devenit celebru pentru numărul maşinii sale vor să reprezinte România în Parlamentul European. Sunt obligaţi, ca independent, să strângă 100.000 de semnături în sprijinul candidaturii lor. Iar la scrutinul de pe 26 mai vor avea nevoie, fiecare, de 3% din voturile exprimate.

George Simion, liderul Platformei Uniuniste "Acţiunea 2012", îşi doreşte să reprezinte România la Bruxelles. Are 33 de ani şi vrea să ducă în Europa mesajul de unire paşnică a Basarabiei cu România.

„Noi vrem ca mesajul scris în toată țara „Basarabia e România!” să ajungă și la nivelul instituțiilor europene. E cazul, activăm pentru acest deziderat de peste 10 ani. Vorbim de unirea României cu Republica Moldova pe cale pașnică, prin voința ambelor popoare”, a declarat George Simion, lider Platforma „Actiunea 2012”. El a mai punctate faptul că „E foarte greu să vorbim despre o voință populară peste Prut atât timp cât lumea de acolo nu e informată corect. Deși avem 80% etnici români, ponderea tv și a informațiilor peste Prut e 80% în limba rusă. Trebuie să informăm publicul de acolo correct”.

Maria Mădălina Turza este preşedinte al Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi și e gata să intre în lupta pentru Parlamentul European. Are pregătit un pachet legislativ destinat incluziunii persoanelor cu dizabilităţi pe care îl va pune în dezbaterea Parlamentului de la Bruxelles. „După zece ani de luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi, am înţeles că în lupta nesfârşită cu zidurile de nepăsare ridicate şi menţinute în jurul nostru, timpul nu mai are răbdare, iar copiii noştri mai au puţin şi devin adulţi. Adică o nouă generaţie pierdută. Astfel, cu susţinerea părinţilor de copii cu dizabilităţi şi a oamenilor care cred în incluziune şi justiţie socială, am decis să candidez ca independent la PE”, a declarat Maria Mădălina Turza.  

Şoferul maşinii cu numere de înmatriculare anti-PSD, care a stârnit o adevărată isterie în România, vrea şi el să facă pasul în politică. Răzvan Ştefănescu anunţă că va candida ca independent, nemulţumit de cei care reprezintă România la Bruxelles.

Potrivit legislaţiei în vigoare, fiecare candidat independent trebuie să strângă 100 de mii de semnături de susţinere. Altfel, nu se vor regăsi pe buletinele de vot, alături de partidele tradiţionale. Iar postul de la Bruxelles este asigurat pentru un independent dacă este votat de cel puţin 3% dintre cei care se prezintă la urne. Scrutinul europarlamentar va avea loc la finalul lunii mai

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: