Evenimentul Zilei > Justitie > Șoferul de tir care și-a ucis nevasta din gelozie, la un an de la nuntă, va fi judecat
Șoferul de tir care și-a ucis nevasta din gelozie, la un an de la nuntă, va fi judecat

Șoferul de tir care și-a ucis nevasta din gelozie, la un an de la nuntă, va fi judecat

Și-a ucis soția, cu cuțitul, din gelozie, apoi a încercat să se omoare intrând cu mașina, în viteză, într-un stâlp. Crima care a zguduit Timișoara, a ajuns în instanță.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Sorin Olteanu, un șofer de tir din Gorj în vârstă de 29 de ani care, în luna mai, la Timișoara, și-a ucis nevasta în timpul unei crize de gelozie. ”Inculpatul, în contextul unui conflict verbal, i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit soției sale”, se arată în rechizitoriu. Vecinii au auzit țipetele bărbatului: „Ți-am spus să nu mă înșeli!”. Femeia, de 26 de ani, care studia la Facultatea de Economie din Timișoara, a murit imediat. Cazul a ajuns în atenția poliției în urma unui apel la 112 cares emnala un accident grav de circulație. Pe Calea Lugojului din Timişoara o maşină intrase într-un stâlp, punându-l la pământ. La fața locului, poliţiştii au dat peste șofer care, în stare de șoc, a mărturisit crima: „mi-am omorât soția”.

Potrivit anchetatorilor, după comiterea omuciderii, tânărul a încercat să își taie venele, și, nereușind, a decis să își ia viața într-un accident, rulând în viteză maximă la volanul mașinii sale, și intrând, frontal, într-un stâlp de electricitate. Soții Olteanu erau căsătoriți de un an. S-au mutat din Gorj la Timișoara, iar bărbatul a plecat în Germania, să lucreze ca șofer de tir, pentru a avea bani cu care să plătească ratele la apartamentul cumpărat în municipiul de pe Bega. În scurt timp a început să își suspecteze tânăra soție de infidelitate, astfel că la fiecare întoarcere acasă, aveau loc scandaluri.