Evenimentul ZileiActualitateȘoferii români au parte de cea mai mare surpriză. Adio, cozi și nervi

Șoferii români au parte de cea mai mare surpriză. Adio, cozi și nervi

Șoferii români au parte de cea mai mare surpriză. Adio, cozi și nervi
Înmatricularea maşinilor s-ar putea face într-o singură zi, într-un singur loc, respectiv la Registrul Auto Român, potrivit unui proiect de lege depus de UDMR.

UDMR a depus în Parlament un proiect de lege care prevede reducerea birocrației și a costurilor în ceea ce privește înmatricularea și înregistrarea mașinilor.

Conform proiectului, înmatricularea mașinilor ar urma să se realizeze într-o singură zi.

„Mulți proprietari de mașini au declarat că procesul de înmatriculare al vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituții, implică multă administrație, bani și timp”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.

Potrivit inițiatorilor, în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze într-un singur loc, de unde să li se elibereze toate documentele necesare pentru înmatriculare, precizează Antena 3.

„Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfășoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi și într-un singur loc”, a spus Bende Sándor, președintele Comisiei pentru industrii și servicii.

Dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă inițiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând cu anul viitor.


Accesează: