Evenimentul ZileiActualitateȘofer român arestat în Elveția. Ce a putut să facă din cauza băuturii

Șofer român arestat în Elveția. Ce a putut să facă din cauza băuturii

Șofer român arestat în Elveția. Ce a putut să facă din cauza băuturii
Un șofer român a ajuns la pușcărie, în Elveția după ce a produs mai multe distrugeri cu un camion pe care îl conducea în stare de ebrietate.

Un șofer român de TIR a fost arestat în Elveția. Acesta a fost reținut la poliție după ce a provocat mai multe distrugeri după ce a urcat în stare de ebrietate la volan. Șoferul român era angajat la o companie de transporturi din Germania și se află într-o cursă în localitatea din Elveția, după cum relatează publicația fr.ch.

Incidentul s-a în urmă cu câteva zile în localitatea Guin. Poliția cantonală din Freiburg a fost sesizată că un șofer de camion, cu plăcuțe de înmatriculare străine, a făcut mai multe pagube în timp ce făcea manevre în orașul Guin, Vullyweg. După accident, au spus martorii, șoferul și-a continuat drumul, fără să coboare ca să fie constatate pagubele pe care le-a produs. Drept urmare, martorii au sesizat poliția pentru a-l identifica pe șoferul care a produs pagubele.

Vehiculul a fost identificat în baza fotografiilor făcute de martorii care au asistat la incident, iar jandarmii au contactat compania proprietară a camionului. Aceasta avea sediul în Germania. Cu ajutorul informațiilor primite de la companie, polițiștii au reușit, astfel, să identifice poziția exactă a camionului condus de șoferul român. Acesta se afla încă în localitatea Guin, pe Duensstrasse.

Polițiștii elvețieni au mers la locația cu pricina pentru verificări și l-au arestat pe șoferul care a produs distrugerile, după ce și-au dat seama că acesta era băut. În timpul verificărilor polițiștii au constatat că șoferul, un român în vârstă de 44 de ani, avea o alcoolemie de 1,03 mg /l de sânge. Bărbatul de origine română a fost plasat în arest provizoriu și a fost raportat la autoritățile competente care au luat măsurile impuse de legislația elvețiană în domeniul rutier.

Mai mult autoritățile elvețiene au decis să-i confiște permisul de conducere și i s-a interzis să mai șofeze orice tip de autovehicul. El urmează să fie judecat de autoritățile din Elveția pentru conducere în stare de ebrietate, dar și pentru distrugerile pe care le-a produs.


Accesează: