Șofer bătut crunt de mascați. Are mai multe organe interne distruse și fracturi costale. Agresorii sunt acuzați de tentativă de omor

Șofer bătut crunt de mascați. Are mai multe organe interne distruse și fracturi costale. Agresorii sunt acuzați de tentativă de omor Sursa foto: Arhiva EVZ

Un șofer acuzat de ultraj a fost snopit în bătaie de patru mascați și a ajuns la spital în stare critică. A avut nevoie de două intervenții chirurgicale, iar medicii au stabilit că viața lui a fost pusă în pericol. Cei patru poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj au fost arestați și sunt cercetați pentru tentativă de omor.

Un șofer de 41 de ani a ajuns în stare critică la spital după ce a fost bătut de patru mascați. Aceștia au fost arestați pentru tentativă de omor, dar decizia nu este definitivă.

Constantin Dodoi fusese reținut pentru ultraj după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor și ar fi acroșat pe un om al legii care căzut pe carosabil. Incidentul s-a petrecut în 20 mai, iar Constantin Dodoi a părăsit locul faptei. A fost reținut a doua zi, în 21 mai și a fost bătut crunt de patru poliţişti ai Serviciului de Acţiuni Speciale în timp ce era încătușat cu mâinile la spate. Mai multe organe vitale i-au fost afectate grav.

Bătut cu bestialitate

Bărbatul a ajuns la spital în stare critică, a fost operat de două ori, iar la Reanimare a fost din nou încătușat, deoarece magistrații emiseseră pe numele victimei un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„ Este într-o stare critică. Este coerent în vorbire, dar vă imaginaţi cum se simte un bolnav căruia i s-a extirpat splina, o parte din ficat şi prezintă fracturi intercostale şi fractură de stern. este neimaginabil ceea ce s-a putut întâmpla. Spune că a fost bătut în sediul poliţiei. Dosarul se află în curs de cercetare. Are ca obiect comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi tortură. Organele de cercetare penală îşi fac treaba. Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine “, a spus Mariana Ganea, avocatul lui Constantin Dodoi, potrivit adevărul.ro.

Acuzați de tentativă de omor

Patru poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj sunt acum acuzați de tentativă de omor.  Ei au fost arestați pentru 30 zile în urma unei decizii a magistraților de la Tribunalul Gorj, dar aceasta nu este definitivă.

„Deși nu s-au confruntat cu o opoziție a victimei, atât în autospeciala aparținând MAI, cât și în incinta Poliției Orașului Novaci, suspecții au exercitat acte de violență asupra acesteia, în timp ce se afla încătușată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălțate cu ghete tip bocanc și baston tip tomfă atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât și la nivelul brațelor și spatelui, provocându-i multiple fracturi și rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 - 45 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei. Se mai reține de procuror că în exercitarea actelor de violență, suspecții au urmărit să producă persoanei vătămate D. C. suferințe fizice de o mare intensitate, în scopul obținerii de informații de la aceasta”, potrivit unui comunicat de presă, transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Incidentul a ajuns şi în atenţia ministrului de Interne. Lucian Bode a trimis Corpul de Control al MAI să facă verificări la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj.