Evenimentul Zilei > International > Socialismul, arma cu care Vestul Europei vrea să îngenuncheze Estul
Socialismul, arma cu care Vestul Europei vrea să îngenuncheze Estul

Socialismul, arma cu care Vestul Europei vrea să îngenuncheze Estul

Promovarea unei politici economice de tip socialist de către unele ţări vest-europene urmărește să distrugă competitivitatea Europei Centrale, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, la Forumul economic, organizat în oraşul polonez Krynica.

Peter Szijjarto a afirmat că „armonizarea impozitelor solicitată în mod insistent de unele ţări din Europa de Vest este o propunere economică de tip socialist”, relatează MTI. Dacă propunerea va intra în vigoare, practic „va da în cap” competitivităţii regiunii central-europene şi a întregii Uniuni Europene”.

Ministrul ungar de externe a adăugat: dacă armonizarea impozitelor va fi pusă în practică, aceasta va însemna pentru Ungaria creşterea impozitelor, „de aceea trebuie să luptăm până la ultima suflare împotriva armonizării sistemelor de impozitare din Europa”.

Referitor la gestionarea comunitară a datoriilor, şeful diplomaţiei ungare a precizat că aceasta nu va însemna altceva decât că datoriile unor ţări care promovează politici economice iresponsabile vor trebui preluate de celelelte ţări member ale UE.