Evenimentul Zilei > Social > Social media, un drog: Pentru că nimeni nu i-a dat niciun like, fata se sinucide
Social media, un drog: Pentru că nimeni nu i-a dat niciun like, fata se sinucide

Social media, un drog: Pentru că nimeni nu i-a dat niciun like, fata se sinucide

Era complet dependentă de reţelele de socializare şi faptul că n-a primit niciun like la o poză a sa postată pe reţea, a determinat-o să-şi ia zilele.

Ruby Seal, de 15 ani, din Cumbria, Anglia, era obsedată de Snapchat. Acest lucru devenise pur şi simplu o boală care deja îi alarmase familia. Din păcate tentativele de a o ajuta n-au folosit la nimic, fiindcă adolescenta şi-a pus capăt zilelor.

„Interziceţi reţelele de socializare minorilor!”

„Reţelele de socializare erau ca un drog pentru Ruby” a spus mama pentru The Sun. Femeia este profesoară la un liceu şi mai are 3 fiice, dar n-a putut face nimic împotriva dependenţei lui Ruby. Fata ajunsese să se închidă în ea însăşi, îşi trăia viaţa pe reţelele de socializare, refuzând viaţa reală. Julie, mama sa, spune că a încercat să-i dezactiveze wi-fi-ul, confiscându-i telefonul şi citindu-i mesajele, dar n-a fost suficient.

Adolescenta a început să frecventeze reţelele de la 13 ani. Înainte de aceasta, era o fată dinamică, sportivă, căreia îi plăcea să iasă în lume, apoi, cu timpul s-a schimbat radical. Adora Snapchat mai mult decât oricare altă reţea, susţinând faptul că comunicarea era mai fluidă şi imediată.  Cauza morţii sale ar fi fost chiar Snapchat: după ce a publicat o fotografie, n-a primit niciun mesaj, like sau comentariu, iar dimineaţa următoare a fost găsită fără viaţă.

Ideea de a fi fost ignorată pe Snapchat i s-a părut inacceptabilă şi a împins-o spre nebunescul gest. Astăzi mama sa, însă, vrea să lanseze un apel, pentru ca tragedia care i s-a întâmplat ei să nu se mai repete. Julie propune ca folosirea reţelelor de socializare să fie interzise acelora care au mai puţin de 16 ani şi cu o minte prea vulnerabilă şi uşor influenţabilă, titrează Leggo.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: