Potrivit poliţiştilor, Riza a fost găsit de propria soție, spânzurat într-o anexă a gospodăriei pe care o deţine în localitatea Floreşti din Craiova.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Dolj, a declarat că, până acum, nu a fost găsit niciun bilet în care medicul să-şi explice gestul.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a fi dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a declarat Grădinaru.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat un bărbat de 64 de ani, din Craiova, care a fost găsit spânzurat într-o anexă gospodărească”, anunță IPJ Dolj.

Ca atare, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cadavrul medicului a fost dus pentru efectuarea autopsiei pentru expertiza medico-legală pentru a se stabili cu exactitate cauza decesul.

Potrivit anchetatorilor medicul nu a lăsat niciun bilet în care să spună de ce a recurs la un asemenea gest.

Medicul Mugur Riza avea 64 de ani şi a lucrat, până în 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. A fost medic urolog, însă, în ultimii ani, n-a avut o relaţie prea bună cu colegii săi. Ca urmare, medicul a fost sancţionat disciplinar de mai multe ori pentru altercaţiile pe care le-a provocat.

Anul trecut, medicul Riza a fost concediat după ce a intrat în sala de operaţii şi a agresat un medic care se pregătea de o intervenţie chirurgicală. A fost scos din spital de poliţişti.

În acest scandal chiar și un pacient s-a plâns că l-a lăsat să aştepte ore bune pe masa de operaţii, punându-i viaţa în pericol.

Considerându-se nevinovat, medicul a contestat în instanţă decizia conducerii spitalului.

După această situație scandaloasă, în vara anului trecut medicul a depus o plângere la Poliţie după ce mașina i-a fost incendiată, pe o stradă din Craiova.

Mugur Riza nu mai lucra la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de mai bine de 1 an și jumătate, după ce i-a fost desfăcut contractul în urma scandalurilor în care a fost implicat, potrivit antena3.ro