Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞOCANT: Un băiat în vârstă de zece ani a fost DECAPITAT într-un sacrificiu ritualic religios | VIDEO
ŞOCANT: Un băiat în vârstă de zece ani a fost DECAPITAT într-un sacrificiu ritualic religios | VIDEO

ŞOCANT: Un băiat în vârstă de zece ani a fost DECAPITAT într-un sacrificiu ritualic religios | VIDEO

Un nepalez a mărturisit că a ucis un băiat, după ce a afirmat că un şaman i-a spus că un sacrificiu uman îl va vindeca pe fiul său bolnav, a anunţat poliţia luni, relatează CNN.

Jivan Kohar fusese dat dispărut pe 21 iulie 2015. Cadavrul băiatului în vârstă de zece ani, a fost găsit pe 24 iulie la periferia satului Kudiya, în sud-vestul Nepalului, informează Mediafax.

Kodai Harijan a recunoscut că a comis crima înfiorătoare împreună cu mai multe rude, după ce a consultat un şaman. În unele culturi, şamanii sunt consideraţi ca având puteri magice sau spirituale prin care pot vindeca persoane bolnave, a declarat luni pentru CNN, comisarul de poliţie Nal Prasad Upadhyaya, cel a condus ancheta.

Potrivit depoziţiei date poliţiei, Harijan şi rudele sale au găsit copilul în timp ce acesta se juca cu prieteni în sat şi l-au ademenit dându-i un pachet de biscuiţi şi promiţându-i suma de 50 de rupii.

Ei l-au condus pe băiat la un templu de la periferia satului, unde au executat ritualul religios. Băiatul a fost condus după aceea pe un câmp din apropiere, unde trei persoane l-au ţintuit la pământ, iar a patra l-a tăiat la gât. Când cadavrul a fost găsit de poliţie, capul era despărţit aproape complet de corp.

În total 11 persoane, inclusiv şamanul, au fost arestate pentru implicare, iar autorii crimei riscă închisoarea pe viaţă. Cel puţin cinci dintre ei şi-au mărturisit rolul pe care l-au jucat în această crimă oribilă.

În sat, situat în districtul Nawalparasi, la frontiera cu India, locuiesc unele dintre cele mai sărace şi lipsite de educaţie persoane din ţară – cunoscute şi sub numele de "de neatins" în sistemul tradiţional de caste. Atât victima, cât şi acuzatul fac parte din această clasă socială.

Superstiţii ca sacrificarea ritualică a unor animale, de exemplu bivoli de apă, capre şi găini, sunt frecvente în rândul populaţiei majoritar hinduse din această ţară. Ritualul uciderii animalelor în timpul festivalului Gadhimai, sărbătorit o dată la cinci ani, are la bază credinţa potrivit căreia sacrificul va aduce prosperitate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.