Evenimentul Zilei > Actualitate > Șocant! Falsul medic Raluca Bârsan își dă examenul de Bacalureat
Șocant! Falsul medic Raluca Bârsan își dă examenul de Bacalureat

Șocant! Falsul medic Raluca Bârsan își dă examenul de Bacalureat

Falsul medic ginecolog Raluca Bîrsan s-a înscris la examenul de Bacalaureat și chiar a dat una dintre probe.

După scandalul care a fost cunoscut de toată lumea în care Raluca Bârsan, o tânără de 21 de ani și-a falsificat diploma pretinzând că este medic ginecolog, iată că acum aceasta apare din nou în atenția presei.

Reamintim că Raluca Bârsan a lucrat aproape 10 ani la Spitalul Județean Ilfov, după ce și-ar fi falsificat diploma.

Așa cum a reieșit din ancheta autorităților, Raluca Bârsan nu avea studii de medicină şi ajuta la cezariene.

Gianina Brașoveanu, medic primar Obstetrică-Ginecologie, a spus în timpul anchetei că:  „ Pe ea o lăsam să coase numai la piele, dar din câte știu de la colegii mei, același lucru îl făcea și când intra în sală cu ei. Era învățăcelul doctoriței Dragu și a fost prezentată ca atare. De multe ori o solicitam și noi când nu aveam cu cine să intrăm în sală. Adică deja era o prezența obișnuită, stătea de la 8 dimineață până la 6 seară în spital.”

Miercuri, tânăra în vârstă de 31 de ani a fost surprinsă ieşind printre ultimii de la examenul de Bacalaureat.

Falsul ginecolog a dat examen la Istorie, la Liceul teoretic Benjamin Franklin din Capitală, iar mâine va susține ultima probă a Bacalaureatului.

Cu toate că a fost văzută ieșind din clădirea liceului, femeia a negat că ar fi dat examen şi a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, spunând doar că a venit să aştepte pe cineva.

Dovada minciunii a apărut, însă, pe listele participanților la examen, cu repartizarea candidaților pe săli.

Reamintim că Raluca Bârsan a apărut în atenția presei, după un alt caz șocant, cel al italianului Matteo Politi,

Bărbatul a operat la mai multe spitale private din București, inclusiv la reputata clinică Monza, fără să aibă studii și nici măcar Bacalaureatul.

Singurul act original pe baza căruia Raluca Bârsan lucra ca medic a fost un contract de „voluntar cu activitate medicală”. Ea a ajutat la cezariene la mâna a doua în operaţii, fără a avea însă parafă de la DSP şi nici aviz de la Colegiul Medicilor, potrivit antena3.ro