Astfel, tatăl elevei a recunoscut, pentru România TV, că familiile violatorilor au încercat să o mituiască pe fată cu o sacoșă de bani.

"Au dus-o pe fată la Negrești, la un notar – mediator ca să-și retragă plângerea. Fata a povestit că aveau o sacoşă la ei. Au luat-o, s-au dus la Negrești să retragă plângerea, fără să ştim noi, fără nimic", a povestit tatăl victimei.

Informațiile oferite de acesta au fost confirmate de notarul Marieta Ioniți, care a povestit că victima era speriată și nu era însoțită de niciun părinte.

"În decembrie au venit. Țin minte că era frig. Am văzut-o pe fată speriată și bulversată și nu am dat curs cererii lor. Am întrebat-o dacă are avocat și mi-a spus că are, după care am întrebat-o dacă părinții și avocatul ei știu că a venit la Negrești pentru mediere și mi-a răspuns că nu. Tatăl unuia dintre violatori a fãcut promisiunea că îi va da bani. Nu o interesau banii lor, era speriată și nu voia decât să se termine cât mai repede. Mi s-a părut onest să refuz medierea și i-am spus că, orice acte va semna aici la mine, este vorba de un viol și ancheta nu se va opri", a povestit Marieta Ioniti, potrivit România TV.

Notarul își mai amintește și faptul că tatăl unuia dintre violatori, cel care a avut și inițiativa mituirii, i-a reproșat, plin de tupeu, că își depășește atribuțiile. "Cred că ați auzit în presă despre viol și de asta ne refuzați", mi-a spus. Nu aveam habar despre acel caz atunci. Pur și simplu era vorba de un viol în grup cu consecințe grave, de lipsire de libertate, lucruri foarte grave care nu le mai poți media. Sunt fapte penale", a conchis Ioniți.