Evenimentul Zilei > International > Șoc și groază într-o școală din Bangladesh. O elevă a fost incendiată de vie, după ce a fost agresată sexual de către directorul școlii
Șoc și groază într-o școală din Bangladesh. O elevă a fost incendiată de vie, după ce a fost agresată sexual de către directorul școlii

Șoc și groază într-o școală din Bangladesh. O elevă a fost incendiată de vie, după ce a fost agresată sexual de către directorul școlii

O adolescentă de 19 ani din Feni, un oraș micuț din Bangladesh, a fost stropită cu kerosen și arsă de vie în școala în care învăța, la doar două săptămâni de momentul în care a depus plângere de hărțuire sexuală pe numele directorului școlii, relatează BBC News, citat de digi24.ro.

Moartea fetei, care a survenit la cinci zile după ce a fost incendiată la școală, a provocat unde de șoc în Bangladesh și a pornit o dezbatere aprinsă privind vulnerabilitatea victimelor agresiunilor sexuale.

Nusrat Jahan Rafi învăța la o școală islamică din orașul Feni, situat la aproximativ 160 de kilometri de capitala Dhaka. Fata a dezvăluit, pe 27 martie, că directorul școlii a chemat-o la el în birou și a început să îi facă avansuri sexuale. A reușit, potrivit propriilor declarații, să fugă din biroul directorului înainte ca lucrurile să scape de sub control.

Spre deosebire de alte victime ale hărțuirii sexuale din Bangladesh, care țin sub tăcere astfel de întâmplări, de teamă să nu fie stigmatizate și „făcute de rușine în societate”, Nusrat a mers la poliție chiar în ziua atacului.

Fata a dat o declarație și a depus o plângere pe numele directorului, însă în loc să o protejeze, un polițist i-a filmat declarația cu telefonul mobil. În clipul video, Nusrat, vizibil traumatizată de cele întâmplate, încearcă să își ascundă fața în mâini. Polițistul îi spune că ce s-a întâmplat „nu e mare lucru” și îi ordonă să își arate chipul.

Directorul școlii a fost arestat, chiar înainte ca fata să ajungă în fața oamenilor legii. Pentru Nusrat, situația s-a înrăutățit. Un grup mare de oameni a ieșit în stradă pentru a cere eliberarea directorului, la un protest organizat de doi elevi, unde au participat și politicieni locali. Oamenii au început să dea vina pe dolescentă, iar familia ei să își facă griji pentru siguranța fetei.

Sub pretextul că unul dintre prietenii ei este bătut pe acoperișul școlii, o colegă a adolescentei a convins-o pe Nusrat să meargă pe acoperiș. Aici, o așteptau patru sau cinci persoane, îmbrăcate în burka, pentru a nu fi recunoscute. Acestea au început să o preseze să își retragă plângerea făcută împotriva directorului, iar când tânăra a refuzat, au stropit-o cu kerosen și i-au dat foc.

Șeful poliției spune că atacul brutal asupra lui Nusrat a fost făcut astfel încât „să pară o sinucidere”. Planul criminalilor a eșuat când Nusrat a fost salvată. Fata a reușit inclusiv să dea o declarație și să povestească ce s-a întâmplat pe acoperiș.

articolul integral aici 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/o-eleva-din-bangladesh-a-fost-incendiata-de-vie-dupa-ce-directorul-scolii-a-agresat-o-sexual-cazul-a-starnit-revolta-si-furie-1115351?utm_source=Facebook&utm_campaign=Cross_DigiSport&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR0DWNCLJgvYDPR7Q5TAssWiPDnouqP5vhDK-u2W6ApkD3mQnCFeLA_aGr0

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: