Analistul CIA a lucrat în Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă, a depus de curând o plângere împotriva lui Trump.

Michael Atkinson, Inspectorul General al Comunității de Informații, le-a comunicat membrilor Congresului că denunțătorul a avut o „legătură profesională” cu un candidat Democrat pentru alegerile din 2020. Deși a declarat că plângerea denunțătorului părea credibilă, Inspectorul General a arătat că există „un indiciu al unei prejudecăți politice discutabile…în favoarea unui candidat politic rival”.

În calitate de oficial CIA cu experiență la CNS, cu informații și cunoștințe profunde privind Ucraina, pe care le-a demonstrat în plângerea sa, este posibil ca denunțătorul să-l fi informat pe Biden și probabil că l-a însoțit în Air Force One în cel puțin una dintre cele șase vizite pe care Biden le-a făcut în Ucraina.

Un fost oficial al administrației Trump, vorbind sub condiția anonimatului, a declarat că activitatea lui Biden în afacerile externe l-a adus în proximitatea denunțătorului fie când era la CIA, fie când era detașat la Casa Albă.

„Această persoană, după ce a lucrat cu Biden, se poate simți în defensivă față de el, deoarece crede că Biden este atacat în mod fals. Poate chiar vorbește cu personalul lui Biden”, a spus fostul oficial. „Poate este inocent, poate nu”.

Biden a fost omul cheie al președintelui Obama în chestiunea Ucrainei, efectuând multe călătorii în această țară în cei opt ani de vicepreședinte. Acele vizite au implicat informări din partea unor oficiali de informații și ofițeri NSC, unii dintre ei călătorind cu el la Kiev și în alte zone.

După această dezvăluire, avocații denunțătorului au insistat că acesta nu a fost motivat de considerente politice, dar declarațiile lor criptice au alimentat speculațiile despre identitatea sa. Declarația dată cu atenție nu exclude că denunțătorul a lucrat cu unul dintre candidați înainte ca acesta să își anunțe candidatura la alegerile prezidențiale din 2020, scrie tribuna.us.