Azi, numele lui Caroline Wozniacki trezește doar amintiri și așa va rămâne și-n viitorul apropiat, fiindcă superba daneză a decis să se retragă din tenis! Cel puțin temporar, după cum notează bt.dk, însă prietenii ei susțin că este o decizie definitivă – „Caro” nu se mai întoarce pe teren!

Întrebată chiar ea despre acest aspect, Wozniacki a spus că încă nu știe ce să facă, dar are idee despre ce-și dorește: „Sunt pregătită să mă relaxez și să mă bucur de timpul petrecut în afara terenului, asta vreau acum! Nu m-am gândit dacă voi juca anul următor”.

Chiar dacă și agentul Mikkel Nissen susține că nicio decizie nu-i luată, agenda jucătoarei arată că nu s-a înscris pe tabloul niciunui turneu programat în 2020!

Ce este artrita reumatoidă

Motivul pentru această retragere (temporară) din tenis ține de boala recentă care i-a fost descoperită în 2018. Caroline Wozniacki are artrită reumatoidă, o boală autoimună ce afectează articulațiile.

În artrita reumatoidă, mai întâi se inflamează membrana sinovială (delimitează articulațiile), iar cu timpul, consecutiv apariției sinovitei, se produce distrugerea articulației – disfuncție articulară.