Nuntă mare în lumea muzici populare românești! Ioana Maria Clonța și Ovidiu Țăran , doi cântăreți cunoscuți din județul Alba, s-au căsătorit după o relație care a durat 8 ani, scrie alba24.ro.

Cei doi cântă împreună, Ioana devenind îndrăgită pentru faptul că a făcut cunoscute cântecele tradiționale din Valea Ampoiului, zona unde s-a născut.

,,Ne-am unit destinele în dată de 13 Octombrie 2019 după o lungă relație de 8 ani. Cununia religioasă a avut loc la Catedrala Încoronării din Albă Iulia iar petrecerea la Domeniile Martinutzi. Am avut aproximativ 350 de invitați, familiile noastre, rudele apropiate, colegi de cântec și foarte mulți prieteni și le mulțumim tuturor pentru că ne-au onorat” a declarat pentru Alba24, Ioana Clonța.

Hainele mirilor, la fel că și papucii, au fost făcute la comandă iar diadema purtată de Ioana a fost făcută din cristale Swarovski by Lilia Caraush.Petrecerea a fost una de zile mari, mâncarea tradițională și muzica populară live fiind atracțiile serii. Ioana a debutat pe scenă în anul 2004, ca și ”mugur de tezaur” în cadrul emisiunii ,,Tezaur folcloric”.

,,Am început să culeg melodii de la vârsta de 12 ani din satele: Poiana Ampoiului, Presaca Ampoiului, Feneș, Valea Mică, dar și din Zlatna și Izvorul Ampoiului. Vă mărturisesc că îmi făcea o mare plăcere să merg la bătrânii satelor deoarece considerăm că vorbind cu ei de fapt ne întorceam în trecut, derulând amintiri și întâmplări din viața lor. Scriam versurile care mi le dictau ei, iar apoi cu ajutorul unui reportofon îi înregistram” a spus Ioana Clonța.