Suspendarea va intra în vigoare pe 3 august, timp în care starul Argentinei va rata amicalele cu Chile (5 septembrie), Mexic (10 septembrie) şi Germania (10 octombrie).

În acest caz, Lionel Messi va putea juca în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, cu excepția primului joc, în care va fi suspedat din cauza unui cartonaș roșu.

Starul celor de la Barcelona a văzut roșu direct în finala mică de la Copa America, în care Argentina s-a impus cu 2-1 în fața celor din Chile. La final, Messi a răbufnit și a făcut niște declarații incredibile și lansat acuzații grave la adresa organizatorilor competiției sud-americane.

”Nu am mers pe podium pentru că nu trebuie să facem parte din această corupţie şi lipsă de respect. Meritam mai mult, dar nu ne-au lăsat să fim în finală. Corupţia şi arbitrii nu i-au lăsat pe oameni să se bucure şi fotbalul a fost ruinat”, a atacat Messi. Brazilia s-a impus la ediția din acest an de la Copa America.

Lionel Messi a văzut roşu doar de două ori în carieră

Messi a fost cu atât mai nervos cu cât a văzut pentru prima dată ”roșu” într-un meci oficial, fie că a jucat la Barcelona, fie la națională. Argentinianul a mai fost o sigură dată eliminat, chiar la meciul său de debut în tricoul ”pumelor”, dar atunci era vorba de un amical. A fost vorba de un Argentina – Ungaria, în 2005, când a văzut tot ”roșu” direct, la 44 de secunde după ce a intrat, din cauza faptului că și-a lovit intenționat un adversar cu piciorul, după ce acesta l-a tras de tricou.

În 687 de meciuri pentru Barcelona nu a văzut niciodată cartonaşul roşu (doar pentru echipa de rezerve în Segunda B, tot în 2005). La naţionala Argentinei are 136 de prezenţe.

Te-ar putea interesa și: