„Am rămas mască, este cumplit, au împreună o minune de copil” a comentat un fost coleg al sirianului. El spune că, de dragul fetiţei, cei doi renunţaseră la despărţire, mergând, special, la notariat să anuleze actele de divorţ. “Moustafa o iubea la nebunie pe fetiţă, şi copilul îşi diviniza tatăl”. Soţia, Andreea Maria Pătraşcu lucra la ministerul Muncii, fiind considerată un specialist apreciat în Inspecţia Muncii. “Lucra la Fonduri europene, muncea de dimineaţă până seara. În timpul verii, mai venea din când în când pe litoral, dar era o femeie tăcută, nu socializa, nu ne-am putut apropia de ea”, povesteşte un alt apropiat al sirianului. Moustafa ar fi cunoscut-o pe soţie în urmă cu aproape 20 de ani. Era o copilă pe care, practic, a crescut-o, el a ţinut-o la facultate, s-au căsătorit şi, târziu, au avut-o pe fetiţă”.
 
Din luna decembrie 2014 când Moustafa Saleh ar dispărut, apropiaţii lui nu au mai putut-o contacta pe soţia lui. O căutau pentru a afla date despre el, dar ea stătea mai mult cu telefonul închis. Primul gând al prietenilor a fost că Moustafa a fugit din ţară. Se zvonea deja că ar fi fost văzut în Anglia sau, la rude, în Germania, unde ar fi deschis o afacere cu legume. Se gândeau că poate sună acasă pentru a întreba de fetiţă. Din aproape în aproape au aflat  apoi că Moustafa dăduse în patima jocurilor de noroc.”Nu ştiam dar înainte de dispariţie ar fi fost văzut în Cazinouri, la Sofitel şi Novotel şi am ajuns să luăm în calcul că ar fi putut fi omorât la comandă. La toate ne-am gândit dar în niciun caz că soţia şi un amant ar fi principalii suspecţi”, se miră un fost prieten.
 
Moustafa Saleh Haj are, în Siria, două surori şi pe mama lui, fostă profesoară, dar un frate care trăieşte în Dubai. În regimul lui Hafez al Assad, tatăl lor a fost procurorul general al Siriei. Din cauza unor probleme politice, averea i-a fost confiscată şi procurorul a fost trimis la închisoare. Ar fi fost eliberat şi reabilitat de Bashar al Assad care i-a înapoiat proprietăţile, mai multe case la Marea Mediterană şi plantaţii de măslini.Moustafa şi-a făcut studiile în România şi s-a apucat de afaceri. Deşi se căsătorise cu Andreea Maria Pătraşcu, la Constanţa avea o iubită, Karina, cu care locuia în timpul verii, ea ocupându-se de depozitul de mărfuri generale pe care sirianul îl închiriase în spatele hotelului Perla din Mamaia. 
 

Te-ar putea interesa și: