Evenimentul Zilei > EVZ Special > SNSPA devine pepinieră de neomarxiști. A bătut palma cu George Soros
SNSPA devine pepinieră de neomarxiști. A bătut palma cu George Soros

SNSPA devine pepinieră de neomarxiști. A bătut palma cu George Soros

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a consorțiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități.

George Soros a făcut anunțul, astăzi, la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos. Cu această ocazie, George Soros a lansat o rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, numită „Open Society University Network” (OSUN).

Totodată, Soros a anunțat că noua rețea va fi finanțată cu aproximativ un miliard de dolari.

OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o alături de Colegiul Bard din SUA.

George Soros a adresat o invitație de colaborare membrilor CIVICA, un consorțiu universitar european din care face parte și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

„Conducerea SNSPA salută inițiativa și consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg. Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, se arată în comunicatul transmis de SNSPA.