Cu excepția lui Klaus Iohannis, care, din cîte a văzut o țară-n întreagă s-a vrut moderatorul propriei dezbateri de candidat, pentru ca peste ceva timp să fie și Sanitarul Națiunii, prezentîndu-ne simptomele coronavirus așa cum nu le-a încercat el, au trecut pe la această emisiune toți candidații primului tur.

Pentru mine, a fost o experiență deosebită. Ea mi-a confirmat părerea că oamenii politici se dezvăluie într-un interviu ca în fața morții. Alături de clasici ai politicii, precum Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, au fost invitații mei și ai Monicăi Mihai și politicieni tineri, mai puțin afirmați în spațiul public în această ipostază. După interviurile avute cu Cătălin Ivan și Ramona Ioana Bruynseels, m-am grăbit să scriu cu încîntare pe cristoiublog.ro:

Dialogurile cu candidații la președinție m-au convins de apariția pe scena politică a unor oameni noi. Ramona Ioana Bruynseels, Cătălin Ivan nu cred că vor intra în turul al doilea sau că vor ajunge la Cotroceni. N-au de partea lor formațiuni puternice sau, precum Klaus Iohannis, Garda Pretoriană cu epoleți – generalii din instituțiile de forță. Sînt însă tineri. Vor mai fi alegeri prezidențiale, dacă nu cumva generalii vor modifica Constituția astfel încît Klaus Iohannis să fie președinte pe viață. E un argument pentru ca ei să rămînă în politică. Prezidențialele la care participă e o școală a politicii, dar și o scenă de afirmare. De aceea ei trebuie să rămînă în politică. Ar contribui la însănătoșirea acestei clase politice alcătuite de partide de bordel politic și din lideri precum Ludovic Orban sau Raluca Turcan.”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE