Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație înfiorătoare la Sebeș. Formaldehida a depăşit cu mult limita maximă admisă
Situație înfiorătoare la Sebeș. Formaldehida a depăşit cu mult limita maximă admisă

Situație înfiorătoare la Sebeș. Formaldehida a depăşit cu mult limita maximă admisă

Sistemul de măsurare a calităţii aerului arată „FOARTE RĂU“, iar locuitorii din zonă sunt speriați.

Sistemul automat de măsurare a calităţii aerului din municipiul Sebeş a arătat, în ultimele zile, depăşiri uriașe la câţiva dintre indicatorii care sunt monitorizaţi. Chiar Primăria Sebeş a afişat pe site-ul propriu raportul din 17 februarie 2020. Indicele general este „FOARTE RĂU”, iar formaldehida a depăşit limita mazimă admisă, 0,013 mg/mc, faţă de 0,012 mg/mc, informează ziarul Unirea din Alba Iulia.

Primăria municipiului Sebeş a pus în funcţiune acest sistem, în 30 ianuarie 2020, a doua zi după un incident tehnologic de pe platforma industrială a companiei Kronospan, care prelucrează lemn. Rezultatele sunt afişate zilnic pe site-ul administraţiei, primariasebes.ro.

Incidentul din 30 ianuarie s-a produs în urma unei alarme apărute pe linia de PAL. „Uscătorul” s-a oprit automat din motive de siguranţă. Aburul de uscare împreună cu o parte din materia primă – praf de lemn – aflate în acel moment în uscător au fost dispersate în atmosferă timp de câteva zeci de minute sub forma unui fum negru. Reprezentanţii Kronospan au precizat că materia primă aflată în uscător nu era contaminată cu substanţe chimice.

Indicele aerului din 17 februarie: FOARTE RĂU

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE