Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație inedită într-un dosar de corupție. Medic revoltat pe judecătorii care-i vând băutura și țigările confiscate. De bani nu spune nimic
Situație inedită într-un dosar de corupție. Medic revoltat pe judecătorii care-i vând băutura și țigările confiscate. De bani nu spune nimic

Situație inedită într-un dosar de corupție. Medic revoltat pe judecătorii care-i vând băutura și țigările confiscate. De bani nu spune nimic

Situație inedită în cazul unui medic judecat pentru corupție în județul Neamț. Instanța a fost solicitată să intervină pentru a nu-i fi scoase la vânzare țigările, băutura și cafeaua primite ca șpagă.

Medicul ortoped Gheorghe Borş, care activează în cadrul Spitalului Județean Neamț a fost trimis în judecată pentru corupție. El este acuzat că ar fi cerut și primit mită de la pacienți și de la rudele acestora. Dosarul, în care sunt judecați 23 de inculpați, 5 medici și 18 foști pacienți ori rude ale acestora se află pe rolul unei instanțe a Tribunalului Neamț din luna august 2019.

De curând, judecătorii au dispus valorificarea mai multor bunuri, sticle de băutură, pachete de țigări și cafea, despre care se presupune că ar fi reprezentat mita primită de medic.

Medicul avea un stoc cât pentru un magazin

Cantitatea este destul de mare, suficient ca să aprovizioneze un magazin, iar medicul ortoped nu este de acord cu vânzarea. Drept urmare el a contestat la Curtea de Apel Bacău decizia Tribunalului Neamț care a dispus pe 11 octombrie valorificarea cafelei, a țigărilor și a băuturilor primite cu titlu de mită, după cum relatează Monitorul de Neamț.

Procurorii care au făcut investigații în dosarul medicului Gheorghe Borş i-au reținut acestuia 187 de pachete de cafea, 130 de pachete de ţigări şi 129 de sticle cu băuturi spirtoase, whisky, coniac, lichior sau gin. Acestea sunt sub sechestru din martie 2019, astfel că instanța intenționa să le valorifice.

Cererea a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bacău care urmează să se pronunțe cu privire la această cerere inedită. Magistrații vor stabili dacă permit vânzarea sau dacă îi va returna doctorului stocul de marfă. Indiferent ce se va decide, sentința va fi definitivă.

Sursa: Arhiva EVZ

Dosarul datează din 2019

Povestea a început în martie 2019, cînd forţele de ordine au descins la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean Neamț și au făcut mai multe percheziții. Un număr de cinci medici, din cei șapte câți lucrau în secția de ortopedie au fost puși sub acuzare. Acestora li s-a reproșat că au primit bani sau diferite produse pentru prestațiile medicale.

Fie că era vorba de intervenţii chirurgicale, acordare sau prelungire de concedii medicale, consultații etc. La acel moment, patru din cei cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv, iar unul a fost plasat sub control judiciar.

Medicului Gheorghe Borş i-au fost confiscate și sume importante de bani, 562.630 de lei, 8.606 de dolari, 18.110 euro şi 2.430 lire sterline. Pentru alte sume, aflate în conturi, respectiv 24.657 lei, 51.633 lei, 70.798 lei, 123.006 lei şi 65.158 lei, s-a dispus poprirea, după cum relatează Adevarul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: