Dar, și cel mai expus atacurilor. Acolo unde apărarea rămâne punctul vulnerabil, evident. În cazul fostului lider al USR, psnews.ro prezintă câteva cifre din donații ce par a ridica semne de întrebare referitor la moralitatea activistului Nicușor Dan, actualmente deputat.

El vrea să fie candidatul USR pentru București la alegerile locale de anul viitor, este un activist puternic, mereu pregătit să apere interesele Capitalei. Pe ale sale, și le-a protejat, chiar dacă nu suficient de bine, după cum se poate vedea. Deputatul Dan a acceptat să fie sponsorizat de controversați oameni de afaceri, unii dintre ei adevărați rechini imobiliari.

De exemplu, cazul lui Nicolae Rațiu, care conduce chiar o fundație ce militează pentru protejarea patrimoniului. Asta nu l-a împiedicat să „violeze” câteva monumente istorice, ridicând un complex imobiliar chiar la intrarea în Parcul Carol. Generos cu Nicușor Dan, Rațiu jr. i-a donat activistului 100.000 de lei, mai mult chiar decât sponsorizarea făcută USR („doar” 60.000).

Și banii lui Octavian Radu, cunoscut și pentru afacerea Diverta, dar și ca fost colaborator al Securității, s-au dovedit bineveniți la bugetul lui Nicușor Dan. La fel stau lucrurile și cu un al treilea sponsor, este vorba despre omul de afaceri Lucian Azoiței, care nu are cine știe ce planuri – vrea doar să construiască niște blocuri turn lângă Parcul Titan.