Audierile specialiștilor INML au loc pentru ca aceștia să dea explicaţii privind expertiza rămăşiţelor găsite la casa lui Gheorghe Dincă, a anunţat avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, conform RomaniaTV.

„Vor fi mai multe audieri cu personalul INML – specialişti, experţi pe mai multe domenii. Vor da nişte explicaţii procurorilor, nouă, cum au făcut acele expertize, cum au ajuns la acele concluzii. Vor da detalii. Este o procedură judiciară prevăzută de Codul de Procedură Penală”, a anunţat Tonel Pop.

Avocatul familiei Melencu a precizat că dosarul în care sunt audiaţi specialiştii INML este cel privind crimele din Caracal, nu cel de pe rolul Parchetului General, deschis după o sesizare a lui Alexandru Cumpănaşu care vizează expertiza ADN-ului Alexandrei Măceşanu.

„Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu. Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 din Codul penal şi abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul penal”, a transmis Parchetul General.