UPDATE -Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a confirmat, pe o rețea de socializare, că mai mulți colegi de ai săi au fost testați pozitiv:  ”Buna ziua tuturor, am făcut câteva teste la sfârșitul săptămânii trecute și aseară am primit rezultatul: unii dintre colegii din ambasada au fost testați pozitiv. Starea lor de sănătate este bună. Din cauza acestei situații și a măsurilor de izolare care se impun, activitatea ambasadei va fi restrânsă. Ne străduim insa să preluam în continuare, pe liniile telefonice și pe adresa de mail cunoscute, toate apelurile celor care sună pentru urgențe consulare. Le mulțumesc autorităților române și franceze, colegilor din Ministerul Român de Externe, pentru tot sprijinul din aceste zile. Și, alături de colegii mei, vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere și urările de însănătoșire pe care le primim”.

Ministerul Afacerilor Externe informează că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.