Situația este foarte dificilă, deoarece,  în acest moment, sute de șoferi de TIR din toată Europa, inclusiv România, sunt blocați la vamă între Italia și Slovenia.

„De joi seara de la 22.00 am ajuns aici și mașinile s-au înmulțit de sute de ori. Noi suntem 4 șoferi români de la aceeași firmă, dar mai sunt încă cel puțin 20 de TIR-uri cu șoferi români la coadă, iar unele au mai mult de un șofer. Nu putem să trecem în Slovenia pentru că am încărcat din Italia. Nu ne lasă să trecem, nu ne-au făcut nicio analiză, nu ne-au luat vreun test. Nu avem niciun grup sanitar! Avem peste 30 de ore de când stăm și nu se mișcă nimic, nu ne întreabă nimeni absolut nimic. Sunt peste 300 de camioane aici, sute de oameni“, a povestit Ionuț J., un șofer român obligat să aștepte la intrarea în Slovenia.

Bărbatul spune că autoritățile din niciuna din țări nu s-a interesat de soarta lor, nu au niciun punct medical în zonă și nici măcar dacă eu nevoie de apă sau hrană nu au fost întrebați.

„Mergem noi la magazin să ne putem lua apă sau mâncare, dar în rest nu știm nimic. O să se termine și marfa la magazine.  Facem un apel către statul român să ne scoată din această situație. Lăsăm mașinile aici, marfa. Noi vrem să ajungem toți acasă. Stăm în carantină, dar în România. Nu în dube sau în autoturisme. Ce facem, stăm în mașini 14 zile cât stă Slovenia în carantină?“, a mai spus Ionuț, potrivit stiridiaspora.ro

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE