Evenimentul Zilei > Social > Situație critică în Prahova! Număr insuficient de paturi pentru bolnavii cu COVID-19
Situație critică în Prahova! Număr insuficient de paturi pentru bolnavii cu COVID-19

Situație critică în Prahova! Număr insuficient de paturi pentru bolnavii cu COVID-19

Autoritățile din județul Prahova solicită ca încă trei spitale să poată primi pacienți infectați cu coronavirus.

Alertă în rândul autorităţilor prahovene din cauza numărului redus de paturi destinate pacienților confirmați cu coronavirus. Acestea solicită ca încă trei spitale din judeţ să poată primi bolnavi diagnosticaţi cu noul coronavirus, în condiţiile în care doar 15 locuri mai sunt disponibile pentru persoanele infectate, iar izolatorul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) este plin de suspecţi.

„Capacitatea de testare a spitalului este depăşită”

Prefectul Cristian Ionescu a afirmat, sâmbătă, că cea mai mare problemă este legată de capacitatea de cazare a pacienţilor care stau în izolare la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU pentru a afla rezultatele testelor pentru SARS-CoV-2.

„Izolatorul de la această unitate sanitară este plin în prezent. Iar capacitatea de testare a spitalului este depăşită, în condiţiile în care zeci de persoane necesită zilnic testarea pentru noul coronavirus. Iar rezultatele întârzie în unele cazuri până la 36 de ore”, a spus prefectul.

„Acum sunt 50 de persoane în izolatorul de la Spitalul Judeţean. Nu mai este acum niciun spaţiu pentru cei suspecţi. Asta nu înseamnă că în următoarele două ore, de exemplu, nu se vor elibera două-trei locuri Dar ele vor fi din nou ocupate pentru că sunt zeci de persoane care zilnic trebuie testate”, a declarat prefectul.

Trei spitale ar putea găzdui persoane cu forme uşoare ale bolii

,,Una dintre soluţiile identificate ar fi aducerea la SJU a unui aparat mai performant pentru efectuarea testelor. În acest scop au fost realizate solicitări către Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Prahova, în subordinea căruia funcţionează SJU Ploieşti. Prefectul a precizat că aparatul ar putea ajunge însă la acest spital în cursul lunii august. El a mai precizat că vor fi făcute şi solicitări către firmele din judeţ pentru a pune la dispoziţia autorităţilor spaţii unde să fie cazate persoanele suspectate de COVID-19.

Din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din judeţ, s-au cerut deja aprobări pentru ca în alte trei spitale din judeţ să poată fi internate persoane care au forme uşoare ale bolii. Este vorba despre unităţi sanitare din Breaza, Băicoi şi Floreşti, a mai declarat prefectul Cristian Ionescu.

1.431 de persoane din județul Prahova, infectate cu coronavirus

La nivelul județului Prahova au fost înregistrate în ultimele 24 de ore un număr de 108 cazuri noi de COVID-19. Numărul total al persoanelor infectate de la începutul epidemiei ajungând astfel la 1.431 de persoane.

„Conform reprezentanţilor DSP Prahova, numărul mare de cazuri este generat de o sporire a testărilor. Atât la cerere, în cazul celor care doresc să călătorească în anumite state care solicită la graniţă o dovadă în acest sens.

Autorităţile sanitare, dar şi prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, revin cu un apel pentru respectarea distanţării fizice, a purtării măştilor de protecţie, a igienizării dese a mâinilor şi suprafeţelor comune utilizate, a evitării pe cât posibil a deplasărilor care nu sunt urgente, a evitării locurilor aglomerate. Iar în cazul prezentării simptomelor asociate COVID să contacteze medicul de familie sau să sune la 112 în vederea unei evaluări de specialitate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova, potrivit agerpres.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: